KUNDALINI REIKI

Kundalini Reiki je stil novog doba koji je iskanalisao i sistematizovao Ole Gabrielsen iz Danske, jedan od najpoznatijih učitelja meditacije u svetu.

Kundalini energija u sanskritu znači „cirkularna moć.“ Kundalini odnosno Šakti jeste životna vitalna energija svakog ljudskog bića. Ona je energija zemlje koja se nalazi u dnu karlice, mesto gde počinje kičmeni stub.

Kundalini energija kad je neaktivna i uspavana, ona nalik zmiji počiva sklupčana u dnu karlice. Kundalini ima težnju kada se aktivira da se uzdiže prema krunskoj čakru i izađe kroz nju i poveže se kosmičkom energijom.

 

Kundalini Reiki je jedinstven, apsolutno bezopasan i nežan način „buđenja“ Kundalini – individualne energije ljudskog bića. Tokom „buđenja“ Kundalini se podiže kroz energetski kanal raspoređen uzduž kičmenog stuba, od trtične kosti sve do temena, protičući kroz svaki energetski centar (svaku čakru) – aktivirajući ih.

 

Kundalini je naša osnovna psihobiološka sila, koja je uvek prisutna u ljudskom biću i njen pun potencijal je ogroman. Specifičnost sile Kundalini sastoji se u tome, da u procesu rasta tj. podižući se uzduž kičmenog stuba ona se intenzivo puni ličnim kvalitetima osobe. Kundalini je otkrivanje različitih ličnih sposobnosti koje prevazilaze sposobnosti drugih ljudi. Kundalini je energija koja aktivira ceo sistem čakri i svaku pojedinačno, oživljava i probuđuje ljudsku svest i telo. Ona je naša osnovna unutrašnja snaga, glavna evoluciona sila. Upoređujući Kundalini s potokom vode, možemo reći da kod većine ljudi ona funkcioniše kao slaba i mala baštenska prskalica, a puna snaga Kundalini je nalik Nijagarinom vodopadu.

 

Kundalini možemo „probuditi“ na različite načine: dugim posebnim sistematskim vežbama, joga vežbama, specijalnim meditativnim metodama, ali to može da izazove i nagli rast ove energije, a njen intenzitet može biti šokantan za ljudsko biće i može ga potpuno dezorijentisati.

Proces „buđenja“ Kundalini energije pomoću sistema Kundalini Reikija, odlikuje potpuna, proverena bezbednost koja određuje snage i aktivnost te sile, ograničava je i usklađuje s mogućnostima i maksimalnim potrebama osobe u datom trenutku i periodu.

 

Probuđena Kundalini energija čini da se čovek potpuno uzemlji i usidri kako bi bio u stanju da kanališe u većem intenzitetu Pranu odnosno kosmičku energiju.

Kundalini daje ljudskom biću fizičku snagu, izoštrenost čula, mentalnu oštrinu, bistrinu misli, proširene energetske kapacitete, spin odnosno impuls da ubrzano podiže frekvenciju svog energetskog polja. Zbog intenziteta Kundalini može znatno da skrati vreme i put ličnog razvoja s obzirom da je po prirodi snažna, intenzivna, nije nežna i suptilna poput Prane-kosmičke energije.

 

Probuđena Kundalini energija čini da se čovek potpuno uzemlji i usidri kako bi bio u stanju da kanališe u većem intenzitetu Pranu odnosno kosmičku energiju. Jednom probuđena, Kundalini se nikad ne vraća nazad u „hibernaciju“ nakon inicijacije i njenog buđenja.

Redovnim praktikovanjem Kundalini Reikija mi možemo da dobijemo dugotrajni osećaj jasnosti razmišljanja i širenja svesti, pozitivne izoštrenosti svih doživljaja koje imamo, velike snage, radosti i volje za životom.

 

Kundalini Reiki je sistematizovan tako da ima III stepena.

 

  • Inicijacija u I stepen Kundalini Reikija, predstavlja proces svojevrsne pripreme za „buđenje“ Kundalini. Naime, inicijacija na I stepenu omogućava čišćenje svih blokada i obrazaca na mentalnom, emocionalnom i fizičkom nivou kako bi se oslobodio centralni energetski kanal za protok Kundalini energije. Tokom procesa u energetskom sistemu dolazi do brisanja memorije o energetskim blokadama u sistemu čakri i blokadama duž centralnog energetskog sistema, što se neizbežno povoljno i brzo prikazuje i na fizičkom planu. Osnovni centralni energetski kanal od 1. do 7. čakre se oslobađa i priprema se za „buđenje“ Kundalini. Otvaraju se svi energetski meridijani i drugi kanali. Krunska čakra, srčana čakra i minorne čakre na dlanovima se dodatno otvaraju, što omogućava mnogo veći protok energije i podiže na novi, viši nivo sposobnost same osobe za kanalisanje energije. Na ovom stepenu polaznik odnosno učenik postaje Kundalini praktičar koji je okrenut radu na sebi kroz Kundalini Reiki autotretmane. I stepen Kundalini Reikija ekvivalentan je I, II, III stepenu tradicionalnog Usui Reikija.

 

  • Inicijacija u II stepen Kundalini Reikija, omogućava „buđenje“ Kundalini odnosno njenu aktivaciju. Osnovni energetski kanal je potpuno otvoren za nesmetan protok probuđene Kundalini energije. Kanalisanje Reikija je vrlo intenzivirano zbog širenja energetskih kanala. Sve energetske sposobnosti osobe podignute su na viši nivo. Inicijacija dovodi Kundalini da se postepeno podigne i dosegne nivo srčane čakre (četvrta čakra). Fizičko telo i energetsko polje se nalaze u fazi pripreme za Kundalini Reiki III – Master stepen. Sve čakre i energetski sistemi su pročišćeni i dodatno intenzivirani. Energija Kundalini se nesmetano i kontinuirano kreće spiralno od korenske čakre (1.čakre) do srčane čakre (4.čakre). Kundalini kad jednom prođe srčanu čakru ka višim čakrama, nikad se više ne vraća nazad u 1.čakru u hibernaciju. Na II stepenu Kundalini Reiki praktičar postaje Kundalini Reiki terapeut koji može sprovoditi Kundalini Reiki kontaktne tretmane i tretmane na daljinu za drugu osobu. Takođe može primenjivati tehniku čišćenja, energetizacije i zaštite životnog i poslovnog prostora.

 

  • Inicijacija u III Master stepen Kundalini Reikija, omogućava da prethodne inicijacije i energetske sposobnosti osobe budu maksimalno pojačane. Svi energetski kanali su dodatno prošireni. Inicijacija omogućava da Kundalini prođe srčanu čakru, te nastavlja svoje ascendiranje kroz više čakre, povezujući se sa kosmičkom energijom iznad krunske čakre. Nakon ove inicijacije, Kundalini je potpuno probuđena i aktivna, neprekidno ponavlja svoj ciklus kretanja kroz centralni energetski sistem, pritom se nikad ne vraća u stanje hibernacije. Na Master stepenu Kundalini Reiki terapeut upoznaje dodatne tehnike kao što su Dijamantski Reiki, DNK Reiki, Trauma Rođenja i Lokacija Reiki. Pored toga, na ovom stepenu Kundalini Reiki terapeut stiče zvanje Kundalini Reiki Master, te dobija mogućnost prenošenja Kundalini Reikija odnosno mogućnost iniciranja drugih u I, II i Master stepen Kundalini Reikija.