BENEFITI REIKI AUTOTRETMANA

KAKO REIKI FUNKCIONIŠE

 

Tokom proticanja kroz energetski kanal onog ko kanališe, kvalitet kosmičke energija ne podleže promenama, te energija stiže do primaoca u prvobitnom, čistom stanju. Čovek koji kanališe ne može da prenese primaocu Reiki tretmana ništa lično. Takođe, nakon Reiki tretmana Prana se zadržava satima i nastavlja svoje pozitivno dejstvo u telu primaoca. Osoba koja kanališe ne gubi i ne troši svoju ličnu energiju tokom tretmana, nego, naprotiv, poboljšava psihofizičku kondiciju i proširuje svoj lični kanal.

Reiki autotretmane je potrebno u početku raditi zbog što boljeg i lakšeg pročišćenja auričnog polja i energetskog kanala kako bi se oslobodili, odblokirali i raščistili energetski meridijani i energetski kanal radi pospešivanja protoka Reikija. Možete raditi uz prijatnu meditativnu Reiki muziku, u ležećem položaju (može i u sedećem, ali u početku se preporučuje ležeći položaj). Pozicija ruku treba da se menja intuitivno, ali često osoba u početku nema razvijen osećaj za to, kako se ne bi opterećivala time, sasvim je u redu da se na par minuta menjaju pozicije ruku.

Prvi stepen kanalisanja Reikija je rezervisan samo za vas, za bliže upoznavanje sa svojim bićem, njegovim željama i potrebama, za uspostavljanje harmonije unutar sebe i jačanje organizma, kao i za samoisceljivanje. Reiki autotretmane možete raditi pre svega, u svrhu preventivnog oboljenja, uravnotežavanja, opuštanja, pokretanja energije u samom fizičkom telu i punjenje istog kosmičkom energijom.

 

BENEFITI REIKI AUTOTRETMANA

 

Benefiti su takvi da Reiki autotretmani pospešuju i ubrzavaju procese ozdravljenja i isceljenja, snažno aktiviraju samoisceljenje i podizanje energetskih potencijala organizma na svim nivoima i jačaju imuni sistem. Može da se primenjuje samostalno ili kao dopuna svakoj terapijskoj metodi savremene medicine, ublažava neželjena, a podstiče pozitivna dejstava lekova, anestezije i hemoterapije, odnosno Reiki autotretman sprovode temeljnu detoksikaciju svih toksina koji se formiraju u organizmu nakon anestezije ili hemoterapije.

 

Reiki dovodi do dubokog opuštanja i unutrašnjeg mira, oživljava i dovodi u sklad telo, um i duh. Deluje na svim nivoima bića, čisti organizam i pospešuje eliminaciju otrova, oslobađa od stresa, razgrađuje energetske blokade i deluje na uzroke bolesti. Jača veru u sebe u stanjima bolesti i krize, ublažava ili otklanja osećanje sopstvene bespomoćnosti. Jača samosvest i radost življenja, podstiče duhovni rast, promoviše ljubav i saosećanje, poverenje u samorazvoj, unutrašnju stabilnost i mir. Jača intuiciju, koncentraciju, pamćenje, aktivira naše maksimalne potencijale i talente i usklađuje ih sa našom životnom vizijom.

 

Reiki metoda pozitivno deluje na različite elemente našeg organizma. Sve pozitivne efekte koji nastaju možemo podeliti u opšte, fiziološke, psihološke i biohemijske. Opšti efekti Reiki metode obuhvataju jačanje imuniteta, povećanje vitalnosti organizma, detoksikacija organizma, podmlađivanje, produženje životnog veka, povećanje nivoa koncentracije i pamćenja, osetno ispunjenje pozitivnom energijom i optimizmom, privlačenje pozitivnih prilika i uspeha na poslovnom i privatnom planu. Fiziološki efekti su takođe prisutni od kojih kao najvažnije možemo navesti smanjenje srčanog pulsa, usporavanje ritma disanja, normalizacija krvnog pritiska. Takođe, kardiovaskularne, respiratorne i gastrointestinalne funkcije se poboljšavaju, a spavanje i telesna težina se normalizuje.

 

Reiki prvenstveno utiče na ljudsku psihu. Psihološki efekti koji su zabeleženi kao pozitivni obuhvataju bolju koordinacju pokreta, bolje raspoloženje, osećaj zadovoljstva samim sobom i okolinom, nivo kreativnosti i drugi. Trebali bi se uzeti u obzir i biohemijski efekti. Opada nivo glukoze, HDL holesterol se povećava, LDL holesterol se smanjuje, a takođe se povećavaju i hemoglobin, broj limfocita i vitamin C.

 

Benefiti Reiki autotretmana su mnogobrojni, manifestuju se na različitim planovima kao na mentalnom, emocionalnom i fizičkom planu. Glavni benefit Reiki autotretmana jeste temeljna i kardinalna promena stila i načina života Reiki praktičara tako što odbacuje svoje štetne navike, ima potrebu da vodi računa o svom fizičkom telu, balansira svoju psihu i emocije tako da osoba postane uravnotežena, stabilna i u harmoniji sa unutrašnjim mirom koji je izuzetno važan u stresnom okruženju koje stvara moderno društvo.